Najava predstojećih manifestacija

Tokom narednog perioda očekuju nas brojne manifestacije.

Grad Pirot biće domaćin mnogim posetiocima i turistima koji će posetiti Pirot i uživati u kulturnom, zabavnim i gastronomskim manifestacijama. Međunarodni folklorni festival,  koji okuplja učesnike iz različitih zemalja i održava se od 7. do 10.avgusta. Festival počinje 7.avgusta defileom učesnika kroz grad sve do Omladinskog stadiona i predstavlja skup tradicionalnog, folklornog nasleđa različitih zemalja kroz igru. Ove odine svoje nasledje predstavljaju zemlje: Srbija, Bugarska, Grčka, Turska, Poljska, Urugvaj i Meksiko.

U subotu, 10.avgusta 2024., sa početkom od 13.45 organizuje se tradicionalna manifestacija - Rafting na Nišavi, spust gumama. Dodjite da uživamo u ovoj jedinstvenoj manifestaciji. Rezervacija guma je obavezna, na blagajni Zatvorenog gradskog bazena.

Nakon Međunarodnog folklornog festivala održaće se Festival pirotskog ćilima od 26. do 31.avgusta.Tokom trajanja festivala biće organizovane radionice i izložbe koje će predstaviti tradiciju tkanja pirotskog ćilima. Na centralnoj izložbi posetioci će moći da vide kolekciju pirotskih ćilima koju čuva Muzej Ponišavlja.

Tradicionalni dogadjaj,slava Grada Pirota Uspenje Presvete Bogorodice održava se 28.avgusta kada počinje i najstarija manifestacija -  Pirotski vašar.

Nakon mnogobrojnih kulturnih događaja sledi i gastronomski, Festival sira i kačkavalja koji se održava 21.septembra na Otvorenoj maloj sceni u dvorištu Istoriskog arhiva.Festival će okupiti proizvođače pirotskog brenda,kačkavalja kao i proizvođače belih sireva i drugih mlečnih proizvoda kao i proizvođače vina, rakije i drugih domaćih proizvoda i suvenira  iz Pirota i Srbije.

Dobrodošli u Pirot!

Galerija