Završen projekat Ministarstva turizma i Turističke organizacije Pirot

24 Dec

Završen je projekat "Uređenja i održavanja najpoznatijih turističkih lokaliteta, odredišta, vidikovca i staza na Staroj planini", finansiran od strane Ministarstva i omladine Republike Srbije i Turističke organizacije Pirot.

Projekat uređenja i obnove najpoznatijih prirodnih atrakcija i lokaliteta na Staroj planini i u okolini Pirota obuhvatio je 15 najposećenijih turističkih lokaliteta, postavljanje drvenih mobilijara i sadržaja za decu, drvenih mostića za prilaz lokalitetima, senika, parkovskih klupa, ljuljaške, rukohvate i slično.

Među lokalitetima obuhvaćenim ovim projektom spadaju: Slavinjsko grlo/klisura Rosomačke reke, izvorište/odmaralište Vrelo, staze ka vodopadima Pilj i Čungulj, vodopad Tupavica, rezervat Arbinje, kraška uvala Ponor, planinarski dom Dojkinci, vidikovac Basarski kamen, visoravan Vrtibog, vodopad Bukovački do, izletište Lug Visočka Ržana, Pakleštica, Sukovsko jezero i termalni izvor Dag banjica.

Pored projekta na uređenju turističkih prirodnih atrakcija, u 2022. godini uređena su i mnogobrojna druga mesta, na Staroj planini,u okolini Pirota i u rezervatu prirode Jerma.

Galerija