SVE JE SPREMNO ZA 10.SAJAM PEGLANE KOBASICE - PIROT, 28/29. JANUAR 2023.

24 Jan

Sve je spremno za jubilarni 10. Sajam pirotske peglane kobasice, u Pirotu, 28. i 29. januar, sportska hala Kej. Sajam se otvara u 10.00 časova ( subota i nedelja), svečano otvaranje Sajma peglane planiranо je za subotu, 28. januar 2023. u 12.00 časova.

Svi uzorci takmičara koji učestvuju kao izlagači na Sajmu su ispravni u Veterinarskom Institutu u Nišu i naći će se na Sajmu. Komisije Organizacionog odbora su završile obilazak takmičara i podelu markica sa qr kodom.

Pored 36 izlagača/takmičara u sportskoj hali Kej naći će se i predstavnici mlekara, vinarija i destilerija iz Srbije. Takođe, za izlagače suvenira napolju ispred hale Kej je organizovan prostor.

Pored kulturno umetničkog programa u hali Kej, lokalni muzički sastavi, narodne pesme, tradicija i običaji, folklor i ansambl Doma kulture, na Sajmu peglane kobasice u Pirotu biće dosta gostiju iz Srbije i regiona i dosta poznatih ličnosti iz različitih sfera društvenog života. Promoter ovogodišnjeg Sajma peglane, pored Gradonačelnika i Turističke organizacije Pirot biće i naš poznati glumac Andrej Šepetkovski.

Stručni žiri u petak 27. januara, od 10.00 časova počinje sa ocenjivanjem uzoraka, kako bi u subotu, nakon svečanog otvaranja bili proglašeni i pobednici 10.Sajma peglane kobasice u Pirotu.

Dođite da uživamo u najlepšim ukusima i delikatesima Srbije!

Vidimo se na Sajmu!

 

Galerija