AVANTURISTIČKI FESTIVAL U KANJONU REKE JERME

03 Jul

Festival avantura u kanjonu reke Jerme

ADVENTURE OUTDOOR FEST JERMA

 

            Da li imate dovoljno avanturističkog duha u sebi, da za pet dana, upoznate nepoznate predele Jerme i probate penjanje, planinarenje, planinsko trčanje, biciklizam, jogu, slackline ili zavirite u pećinu sa blagom?

            Predstavljamo vam prvi Adventure Outdoor festival koji će se održati u periodu od 16. do 20. avgusta 2017. u Specijalnom rezervatu prirode Jerma. Zamislite trougao nesvakidašnje lepote izmedju Pirota, Dimitrovgrada i Babušnice. Lokalne institucije sa teritotrije ovih opština i uz saradnju sa udruženjem Avanturistička mreža, pokrenule su akcije za uređenje ovog prostora za avanturiste i eko putnike. Na Vlaškoj i Greben planini biće obeležene staze za pešačenje i planinsko trčanje, opremljeni smerovi za sportsko penjanje, uređen kamp i kroz različite avanture predstavljene interesantne outdoor aktivnosti.

            Ovo je idealna prilika da isplanirate svoj (aktivni) odmor i provedete ga pored jedne od najčistijih reka Srbije uz svakodnevne aktivnosti i druženje sa avanturistima iz cele Srbije i regiona. Posebna pažnja biće posvećena organizaciji aktivnosti za decu koja će pored kreativnih radionica i igrica moći da probaju luk i strelu, spuštanje niz stenu, penjanje ili planinarenje do vidikovaca. Idealan odmor za porodicu, ali i za sve tragače za pravom avanturom. Preporučujemo penjački festival, ekstremno grebenarenje, planinsko i noćno trčanje sa skajranerkom Nevenom Rajković, biciklizam i ulazak u pećinu Vetrena Dupka. Za kraj dana preporučuju se svima radionice joge, slackline - hodanje na balansirajućoj traci ili open cinema i druženje uz priče sa putovanja i pustolovina. Sve aktivnosti sprovode iskusni treneri, vodiči i instruktori sa atestiranom opremom.

            Prijave za festival su otvorene do 30. jula 2017. na sajtu www.neat-serbia.com.

            Avanturistički festival organizuju udruženje Avanturistička mreža, JP Srbija Šume, Sportsko - turistički centar Dimitrovgrad i Turistička organizacija Pirot, uz podršku Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Turističke organizacije Srbije i sportskog kluba “Tribe”.

Fotografije (Igor Đorđević)